Сесія міської ради: ухвалені невідкладні рішення

Позачергова сесія Кам’янської міської ради відбулася 30 червня. У зв’язку з терміновим відрядженням міського голови Андрія Білоусова, головував на засіданні секретар Кам’янської міської ради Олександр Залевський. Впродовж сесії депутати розглянули 4 питання порядку денного.

Відповідним рішенням внесено зміни до рішення міської ради від 22.06.2018 №1105-25/VII «Про ставки земельного податку, розмір орендної плати за землю, пільги зі сплати земельного податку на території міста», а саме затверджено ставки податку для розміщення та експлуатації будівель і споруд залізничного транспорту, які з 1 січня 2021 року становитимуть 3%.

Своїм рішенням депутати внесли зміни до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2020 рік, Бюджету міста та до Статуту територіальної громади.

«Усі розглянуті питання були нагальними та потребували невідкладного прийняття, в тому числі з метою дотримання регуляторної процедури. Зокрема для Укрзалізниці з наступного року ставка земельного податку становитиме 3 %, як і в попередні роки. Наразі – 1%, у зв’язку із чим міський бюджет у 2020 році втратить до 30 млн. грн. Зміни до Статуту міста стосуються суто технічного приведення його у відповідність у зв’язку із перейменуванням міста, ліквідацією районних рад, зміною назв окремих законодавчих актів. Інші зміни вноситимуться лише після проведення відповідного громадського обговорення», – підсумував Олександр Залевський.

Источник