З холодною головою про тепло

У Кам’янському широко відомо про міську програму децентралізації опалення, в рамках якої житлові масиви соцмісто і «бам» через відключення ТЕЦ «ДніпроАзоту» в наступному опалювальному сезоні переводяться на індивідуальне опалення. Керівництво міста, спільно з компанією ДТЕК, уже зараз здійснює роботи з повного переведення міського житлового фонду на індивідуальне опалення. 

Жителів 33-х будинків Ювілейного проспекту та вулиці Б. Хмельницького в Кам’янському, що раніше опалювалися малими котельнями, також заплановано перевести на електричне опалення (ЕО). Абонентам, які не в змозі власним коштом встановити ЕО, за рахунок міста забезпечать пристроями захисного відключення (ПЗВ) і передадуть на 3 роки в оренду три панелі за символічну 1 гривню. 

Повідомляється, що до переліку майбутніх робіт ДТЕК входить: збільшення потужності для кожної квартири, модернізація силових кабелів, повітряних ліній, модернізація трансформаторних підстанцій (ТП) і установка двозонних лічильників. 

Водночас містяни мають знати, що коштом міського бюджету виконується наступний перелік робіт: модернізація внутрішньобудинкових електромереж, ревізія електрощитових, омолодження зелених насаджень, що знаходяться в зоні установки нових електричних опор і ліній електропостачання, розробка і виготовлення проектно-кошторисної документації на установку ЕО, отримання пільгового тарифу за цими проектами, а також забезпечення електричними панелями всіх пенсіонерів і пільговиків.

Керівництво міста також передбачає переведення всіх джерел виробництва тепла, що знаходяться на балансі КП КМР «Тепломережі» з природного газу на альтернативне паливо. Це дасть можливість знизити тариф і поліпшити якість теплопостачання.