Робоча нарада у міського голови Кам’янського

У Кам’янському відбулася робоча нарада за участі спеціальної групи Дніпропетровської обласної ради. У нараді взяли участь голова обласної ради Святослав Олійник, міський голова Кам’янського Андрій Білоусов, секретар Кам’янської міськради Олександр Залевський, начальник ДСНС  області Андрій Кульбач, керівник обласного департаменту охорони здоров’я Валерій Сердюк, головний лікар обласної клінічної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко і керівник обласного лабораторного центру Олександр Штепа.

Представники області поділилися своїм досвідом у питаннях виявлення та лікування захворювань COVID-19, наголосили на важливості оперативного встановлення кола осіб, з якими контактував хворий.

Учасники наради відвідали інфекційне відділення 7-ї міської лікарні і відзначили задовільний стан медичного закладу. «Наш досвід показує, що ефективність є тільки за умови чіткої координації дій всіх підрозділів, тому ми вже провели таке виїзна нарада у Першотравенську, на черзі – Нікополь і Кривий Ріг. Сьогодні ми переконалися в тому, що 7-я лікарня в Кам’янському та медичний персонал готові працювати. Видно, що місто їх підтримує, прийняті правильні рішення. Приємно бачити, що міська влада тут добре працює. Розуміє пріоритети », – зауважив по результатах  наради голова облради Святослав Олійник.

На сьогодні у Кам’янському сформовано 11 медичних мобільних бригад, які працюють з пацієнтами різних груп.

«Найголовнішим і дієвим способом уникнути інфекції є самоізоляція. Кам’янському в цьому плані пощастило – у вас дуже мало людей на вулицях і жителі свідомо дотримуються карантину, а ваш склад лікарів-анестезіологів один з кращих в країні », – зазначив керівник обласного управління охорони здоров’я Валерій Сердюк.

За інформацією міських медиків, станом на сьогодні у Кам’янському офіційно підтверджені 5 випадків захворювання на коронавірусну хворобу. Четверо із захворілих – працівники ПАТ «ДМК».