У Римі поховали главу Європарламенту Давида Сассолі

Похорони голови Європейського парламенту Давида Сассолі, який помер 11 січня, з державними почестями відбулися сьогодні, 14 січня, в Римі. На церемонії були присутні близько 300 осіб, включаючи президента Італії Серджо Маттареллу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Euronews.

"Європа проводжає в останню путь Давида Сассолі. У четвер в мерії Риму почалася громадянська панахида за спікером Європарламенту. У числі перших попрощатися з одним з найвідоміших державних діячів прийшли президент Італії Серджо Маттарелла і прем'єр-міністр Маріо Драгі", – пише видання.

Давида Сассолі поховали з державними почестями. Траурна церемонія відбулася в церкві Санта-Марія-дельї-Манджелі на площі Республіки в Римі. У ній взяли участь італійські та європейські політики і державні діячі, зокрема, глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен і голова Євроради Шарль Мішель.

Нагадаємо, в Італії в ніч на вівторок, 11 січня, на 66 році життя помер глава Європейського парламенту Давид Сассолі. Напередодні він був госпіталізований.

Це стало другою госпіталізацією спікера за останній час. У вересні 2021 року Сассолі потрапив до лікарні з пневмонією. Тести на коронавірус тоді показали негативний результат.

Він займав посаду президента Європейського парламенту з липня 2019 року.

Раніше ми писали, що глава Європарламенту потрапив до лікарні через проблеми імунної системи.