Через збір даних користувачів: Британія через суд вимагає від Meta 3 млрд доларів

Компанії Meta Марка Цукерберга пред'явлено колективний позов на суму 3 млрд доларів. У позові стверджується, що компанія незаконно збирала персональні дані 44 млн британських користувачів соцмережі в період з 2015 по 2019 рік.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Позов стверджує, що Meta порушив закон Про конкуренцію 1998 року, встановивши "несправедливу ціну" для британських користувачів Facebook, надаючи їм доступ до сервісу.

Судовий позов, поданий юридичним експертом д-ром Лізою Ловдал Гормсен, стверджує, що ціна на доступ до Facebook, який не стягує плату від своїх користувачів, – це передача особистих даних, які приносять більшу частину доходу компанії.

У всьому світі 98% доходів Meta отримує від рекламодавців, які можуть націлюватися на конкретні демографічні групи і споживачів, оскільки компанія створила профілі своїх користувачів на основі їх онлайн-активності.

"Meta експлуатує користувачів, забираючи їх особисті дані без належної компенсації їм за ці дані. Я не думаю, що користувачі повністю розуміють, коли вони погоджуються на умови, наскільки несправедлива ця угода", – заявила Гормсен.