Ситуація з коронавірусом у Кам’янському погіршується

Наводимо оперативні дані по кількості лабораторно підтверджених випадків на захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19 у Кам’янському станом на двадцяте квітня – це вже 19 осіб.

З цих людей тільки шість госпіталізовано до медичних закладів: один пацієнт середньої важкості лікується в обласному центрі в лікарні №21, а решта п’ять перебувають на лікуванні в Кам’янській міській лікарні №7. Слід зазначити, що чотири мають середньої важкості захворювання і тільки один пацієнт бореться в реанімації за своє життя. 13 осіб знаходяться вдома на самоізоляції, мають легку форму вірусу і перебувають під пильним медичним та поліцейським наглядом. 

Левову частку хворих на коронавірус складають працівники Дніпровського металургійного комбінату – 11 осіб, ще 3 – це члени їхніх родин. Одразу 3 мешканці Кам’янського привезли цю хворобу з Росії.

Відповідними службами ведеться пильний нагляд не тільки за інфікованими, а й за особами, що перебували у колі їхнього спілкування. Проводяться профілактичні та дезінфекційні заходи в їхніх помешканнях та будинках.

Кам’янське відділення обласного лабораторного центру запланувало зробити тести 152 особам і станом на ранок 20 квітня з них було зроблено 140, а решту 12 зроблять трохи пізніше.

З 95 вже отриманих результатів: 19 – позитивні; 76 – негативні. 45 – результатів даних лабораторних досліджень чекаємо 22 квітня, тож кількість хворих ймовірно може зрости.

«Закликаю усіх кам’янчан дотримуватися умов карантину задля збереження свого здоров’я. Ситуація в місті знаходиться під контролем, але всім слід дотримуватися рекомендацій по запобіганню і недопущенню розповсюдження вірусу», – наголосив міський голова Андрій Білоусов.