П’ятирічка благоустрою міста

Доглянутість і впорядкованість міста – напевно найкращі показники ефективності діяльності міської влади. Помітні зміни в цьому питанні останніми роками тепер мають бути трансформованими від фрагментарних у бік запрограмованої системності. 

Тож, у Кам’янському департамент житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради виступив Ініціатором і розробником нової Програми благоустрою міста, що прийнята на останній у 2019-му році 39-й сесії.

Програма визначає загальний порядок планування, ремонту, утримання і фінансування робіт з комплексного благоустрою міста, а також встановлює певний перелік заходів, об’ємів і пропозицій щодо суттєвого та якісного покращення благоустрою, санітарного стану і довкілля міста.

Виконання заходів Програми передбачено на 5 років. Щороку з метою уточнення завдань фахівці департаменту житлово-комунального господарства та будівництва міської ради переглядатимуть Програму та вноситимуть до неї певні корективи.

Заплановані Програмою заходи мають забезпечити належний технічний, санітарний та екологічний стан об’єктів благоустрою, збереження об’єктів благоустрою та забезпечення безпечних умов життєдіяльності в місті. 

Зокрема, прийнятою Програмою планується:

  • покращити зовнішнє освітлення шляхом збільшення освітлювальних об’єктів;
  • забезпечити безаварійний та безпечний рух громадського, спеціального, приватного транспорту, пішоходів і облаштувати дороги до нормативних вимог;
  • збільшити кількість зелених насаджень та належно їх утримувати;
  • створити відповідні умови для відпочинку дітей та дорослих в місцях загального користування;
  • поліпшити якість послуг з благоустрою.

У програмі зазначається, що до об’єктів благоустрою належать такі території загального користування, як парки, пам’ятники, пляжі, цвинтарі, майдани, бульвари, проспекти, вулиці тощо, а також прибудинкові території, території будівель і споруд інженерного захисту, підприємств, установ, організацій та території, закріплені за ними на договірних умовах.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми складає понад 2 мільярди гривень. Основне фінансування відбуватиметься в межах коштів, що передбачаються міським бюджетом на відповідні роки.