Перевірки магазинів у Кам’янському

У Кам’янському триває карантин і діють обмежувальні заходи. З метою недопущення розповсюдження коронавіруса серед мешканців міста представники Держпродспоживслужби постійно слідкують за дотриманням санітарних норм і умов карантину серед населення. Нещодавно вони здійснили перевірку низку магазинів, щоби з’ясувати як вони дотримуються вимог карантину. Разом з поліціянтами Кам’янського вони перевіряли і продавців і покупців в працюючих крамницях.

За результатами перевірки встановлено, що вимоги карантину виконуються майже в повному обсязі. В цілому керівництво магазинів подбало про захист споживачів і готові до загострення епідеміологічної ситуації. В магазинах передбачені і миючі засоби, і антисептики, і індивідуальні одноразові перчатки.

Продавці щодня обов’язково проходять процес замірювання температури (двічі на добу), торгове приміщення провітрюються і дезинфікуються. Покупці дотримуються необхідної дистанції, а також мають вільний доступ до води та антисептиків для миття рук. Всі перебувають у захисних масках.

Наразі були перевірені продуктові магазини центральної частини міста, що розташовані по проспекту Шевченка.

Нагадаємо, що при встановленні порушення дотримання вимог карантину передбачені штрафні санкції від 17 000 до 34 000 гривень.

Співробітники Держпродспоживслужби запевняють, що подібні перевірки триватимуть постійно і під контролем будуть всі продуктові магазини у всіх районах міста. Вже наступного тижня служба здійснить рейди в інші магазини.