Оновлення і реконструкція аварійної школи

Після рішення Кам’янської міськради про передання керівництва процесом реконструкції середньої школи №20 обласній владі, Дніпропетровська ОДА приведе тендер на визначення підрядника. За цим негайно мають бути розпочаті роботи, що почнуться у корпусі №2 цієї школи.

Повідомляється, що реконструкція закладу проводитиметься  у три етапи. На перший етап вже виділено з обласного бюджету 27 мільйонів гривень. Це початкова сума від загальної вартості проекту, що сягає понад 185 мільйонів гривень.

За словами голови Дніпропетровської ОДА Олександра Бондаренка, частину витрат має взяти на себе Кам’янське. Варто знати, що школа №20 має три корпуси. Два з них – 1936 і 1972 – у аварійному стані. Проблем накопичилося багато: від покрівлі до фундаменту. Тому ще в 2019-му учнів було переведено до інших навчальних закладів міста, а школу закрили.

На жаль, жодні поточні ремонти не рятували ситуацію, а на більш глобальний – коштів у міста бракувало. Тому батьки звернулися до керівництва області. Під час робочої поїздки до Кам’янського голова Дніпропетровської ОДА пообіцяв, що область готова допомогти і допоможе з реконструкцією школи на умовах співфінансування.

Містяни, які здобули освіту у середній школі №20, з нетерпінням очікують на те, коли школа, де пройшло їхнє дитинство, набере відновленої краси, накресленої у проєктних планах і ескізах.