Обговорення проекту тарифів на воду НКРЕКП

У місцевих ЗМІ Кам’янського шириться інформація, що з незалежних від підприємства технічних причин, дата відкритого обговорення проекту постанови НКРЕКП, щодо встановлення тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення на 2020 рік переноситься на 24 січня 2020 року. Обговорення відбудеться о 10.00 в приміщенні КВП КМР «Міськводоканал», за адресою: вул. Широка,16, м. Кам`янське, Дніпропетровська обл.

Перед оголошеним обговоренням мешканцям Кам’янського для порівняння можуть бути цікавими тарифи на водопостачання/водовідведення, що діють від 22.09.2019р. у містах, розташованих на узбережжі р. Дніпра. Ми знаємо, що Комунальне підприємство Кам’янської міської ради «Водоканал», будучи природним монополістом водопостачання і водовідведення відповідно до постанови Регулятора (НКРЕКП) обслуговує населення за тарифом 8.12 грн./м.куб – водопостачання і 6.49 грн./м.куб – водовідведення. У нашому обласному центрі, м. Дніпро, ці ж показники складають: 9.17грн./м. куб – водопостачання та 6,21 грн./м.куб – водовідведення. Для прикладу наведемо ще і тарифи, що діють у Черкасах: 7.86 грн./м.куб – водопостачання та 6.23 грн./м.куб – водовідведення.

Не секрет, що стан води, споживаної населенням серйозно впливає на стан здоров’я не лише нині живущих містян, а і на прийдешні покоління кам’янчан. Також, з огляду на об’єктивні причини, очевидним є факт не завжди якісної питної води, що подається населенню природним монополістом КП КМР «Водоканал». З огляду на це мешканцям міста варто активно включитися у обговорення проекту нової постанови Регулятора.