Компанія «Метінвест» підтримає місто у важкий період

Ще 3 квітня, коли відбулася 41-а позачергова сесія Кам’янської міської ради VII скликання  депутати підтримали звернення до голови Вірховної Ради України, до керівників і власників великих промислових підприємств Каменського по питанню не використувати пільгове право, яке визначається Законом України №540-XI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямовані на забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавирусной хвороби COVID-2019» та дає можливість не платити податок на землю під час карантинних обмежень. 

Вже тоді і міський голова Андрій Білоусов, і депутатський корпус звернули увагу громадськості, що місто може недоотримати в бюджет мільйони гривень податку на землю та податку на нерухоме майно. В свою чергу, це реальна загроза на скорочення видатків бюджетної сфери, яка привела б до погіршення фінансової стабільності міста у вкрай нелегкі економічні часи.

Заклик міської влади Кам’янського відмовитися від податкових канікул почули власники компанії «Метінвест» і гарантують сплату податків до місцевого бюджету. В повному обсязі вони заплатять податок на землю і тим самим підтримають місто у важкі часи карантину. Мова йде про грошові надходження до бюджету від Дніпровського металургійного комбінату близько 20 млн гривень, що суттєво допоможе втримати фінансову стабільність у Кам’янському.

Міський голова Андрій Білоусов високо оцінив таку ініціативу і підтримку з боку компанії «Метінвест» рідного міста :

«Дякую за те, що в цей непростий для всієї країни час скористалися нагодою підтримати міський бюджет, а також надаєте нам допомогу, купуючи медикаменти і медичне обладнання, необхідне для боротьби з Covid-19. Хочу висловити вдячність компанії «Метінвест» за надану підтримку і такий відповідальний крок, а також закликаю керівників інших великих підприємств міста узяти приклад з «Метінвесту» і допомогти нашому місту».