ДМК – активна протидія COVID-19

Важливість активно працюючого потужного підприємства для життєдіяльності  Кам’янського важко переоцінити і тому особлива увага в місті завжди приділялася найстарішому з підприємств міста – Дніпровському металургійному  комбінату. Нині, на жаль, підприємство має серед своїх працівників найбільшу кількість хворих на COVID-19. Тож, цілком природно, що на підприємстві створено Штаб оперативного реагування з протидії розповсюдженню коронавірусу на ДМК.

Останнім часом Штабом на підприємстві проводиться системна дезінфекція приміщень і території комбінату. До цих робіт залучено сили державної пожежно-рятувальної частини №35. З метою профілактики інфікування підприємством щодня проводиться посилене знезараження приміщень Центрального контрольно-пропускного пункту, КПП № 1 та №4. Через ці КПП щодня проходить близько 6000 працівників ДМК та підрядних організацій. Також ведеться знезараження приміщень та територій за заявками керівників різних підрозділів комбінату.

За словами, головного спеціаліста із пожежної безпеки та цивільного захисту ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» Вадима Кононенка, посилену дезінфекцію методом зрошення виконують у безпечний для персоналу час – після 21.00. Дезінфекція проводиться спеціальним розчином, після чого приміщення провітрюється і знову готове до пропуску працівників.

Особовий склад пожежно-рятувальної частини №35 також проводить дезінфекцію у місцях із масовим перебуванням людей на території, прилеглій до комбінату – це зупинки, тротуари. Обробка виконується із застосуванням ручного обприскувача.

Варто зазначити, що роботи із запобігання поширенню COVID-19 враховують рекомендації Державної служби з надзвичайних ситуацій при обробці приміщень та території щодо використання дезінфікуючих засобів. Особовий склад 35-ї ДПРЧ пройшов спеціальну первинну підготовку в навчальному центрі міста Дніпро і офіційно має право здійснювати заходи дезінфекції.