Жданов оцінив, скільки триватиме битва за Донбас

Російська "спецоперація" за Донбас розраховується на 10-14 днів, проте військові наступають вже 4 тиждень поспіль і наступ триває. І зараз складно сказати, коли російські окупанти повністю видихнуться.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів військовий експерт Олег Жданов.

"Зараз Росія діє взагалі нелогічно. Попри те, що їм сьогодні вже потрібне перегрупування і поповнення втрат, вони все одно збирають всіх солдатів разом і женуть на наші позиції, не знижуючи наступального темпу", – заявив експерт.

За його словами, росіяни везуть резерв в Україну.

"Тих, кого відмобілізували або умовили підписати контракт, вони садять на поїзд, везуть сюди в Україну і відразу ставлять у стрій для поповнення втрат. Таким чином, вони намагаються якомога швидше відновити боєздатність батальйонних тактичних груп і кинути їх у бій. Тому все затягується", – підсумував Жданов.

Військовий експерт підкреслив, що Росія розмірковує за політичною логікою, а не з точки зору логіки і планування бойових дій.

"Путін сказав взяти і вони намагаються взяти цю територію за всяку ціну, при будь-яких термінах і т.д. як я розумію, поки останній солдат там не впаде – вони не припинять ці дії. До речі, саме тому і наш Генеральний штаб, найімовірніше, прийняв рішення про проведення контрнаступу, зокрема, на Ізюмському напрямку – щоб врешті – решт збити ці наступальні дії ворога", – заявив експерт.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що битва за Донбас може бути не останньою великою битвою.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.