Збільшення фінансування соціальної програми

Кам’янська міська рада оприлюднила проєкт змін до рішення від 17.11.2017 №913-20/VII «Про затвердження програми соціального захисту населення міста на 2018-2022 роки», що планується ухвалити на найближчій сесії. Рішення передбачає збільшення підтримки соціально не захищених верств населення міста.  

Зазначається, що зміни до Програми спираються на постанову Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусної інфекції COVID-19» та на чинні  п.22 ч.1 ст.26, ч.1. ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Варто зауважити, що змінами передбачається збільшення фінансування зазначеної програми на 750000грн. Метою таких змін є забезпечення підтримки осіб, які опинилися в скрутних життєвих обставинах у період карантину або обмежуваних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Організацію виконання цього рішення пропонується покласти на департамент соціальної політики міської ради.  Координувати втілення в життя цього проекту має заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Кам’янської міської ради. 

Дві постійні комісії, з гуманітарних питань та з питань соціально-економічного розвитку міста залишили за собою контроль виконання цього рішення.