Затишна домівка для дітей-сиріт

На одному з лівобережних мікрорайонів Кам’янського зводиться малий груповий будинок для дітей-сиріт. Проєкт втілюють державним та обласним коштом. За словами голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Бондаренка, нині будівництво затишної оселі – у розпалі.

«На Дніпропетровщині за типовим проєктом будуємо 5 сучасних малих групових будинків. У таких домівках мешкатимуть діти, позбавлені батьківської опіки. На відміну від інтернатів, умови там будуть наближені до домашніх. Нині у розпалі будівництво такого будиночка у Кам’янському. Підрядники вже залили фундамент, наразі тривають монтажні роботи», – зазначив голова Олександр Бондаренко.

Майбутній одноповерховий будинок, відповідно до проєкту, зводиться «з нуля». Все – за сучасними енергозберігаючими технологіями. Будівля матиме 5 кімнат, у кожній мешкатиме по двоє дітей. Запланована простора вітальня з їдальнею, ігрова кімната, декілька санвузлів, пральня з гардеробною. Пристосують житло і для дітей з інвалідністю. Окремо – кімната та кабінет вихователів. Згодом на території облаштують ігровий та спортивний майданчики, прокладуть пішохідні доріжки.

Водопостачання здійснюватиметься централізовано, а опалення будівлі забезпечуватиме автономний електричний котел.