Загрозою нападу на Україну Москва перевіряє реакцію Заходу, – МЗС Польщі

Заступник міністра закордонних справ Польщі Марцін Пшидач прокоментував інформацію щодо можливого нападу РФ на Україну. На його думку, кремлівська влада таким чином "перевіряє потенційну реакцію Заходу".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Polskie Radio24.

За його словами, наразі триває психологічна війна, що створює тиск на західну Європу.

"Я вважаю, що головний план Росії – досягти поставленої мети без залучення військової сили. Зрештою, РФ готова до таких заходів, якщо побачить слабкість Заходу. Але якщо і без них вона зможе досягти своєї мети, вона обов'язково цього прагнутиме", – зазначив Пшидач.

Він підкреслив, що "хоча існує реальна загроза проведення такої операції на кордоні", Росія спочатку перевіряє потенційну реакцію західного світу, розповсюджуючи різні теорії.

"Москва дивиться, як відреагує світ – чи злякається, чи відреагують люди, чи підтримають її рішення громадяни у своїй країні", – вважає Пшидач.

Нагадаємо, видання Financial Times заявило, що США шляхом активного впливу на європейських союзників і надання їм розвідувальної інформації змогли переконати країни-члени ЄС у тому, що РФ готує вторгнення в Україну.

Зазначимо, що німецький журнал Bild опублікував можливий сценарій вторгнення Росії в Україну.

Додамо, нещодавно американська розвідка виявила, що Кремль планує наступ на Україну на кількох фронтах. Вже на початку наступного року Росія може застосувати 175 тисяч військовослужбовців.