“Батьківщині” Тимошенко прогнозують більше мандатів у наступному парламенті: названо причини

У наступному парламенті "Батьківщина" отримає більше мандатів, ніж зараз. А Юлія Тимошенко матиме реальний шанс обійняти прем’єрську посаду.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Старий новий курс. Як Тимошенко і "Батьківщина" хочуть повернутися до влади".

В статті зазначається, що під час президентської кампанії-2019 Юлія Тимошенко здивувала багатьох, розповідаючи про сучасні технології й блокчейн в рамках презентації своєї програми "Новий курс". Зараз команда "Батьківщини" актуалізує цю програму задля подальшого втілення.

"Новий курс" чекає свого часу, щоб бути реалізованим. Я впевнений, що в наступному парламенті буде коаліційна більшість, і вона, швидше за все, не обійдеться без "Батьківщини". Це означає, що таким способом ми зможемо реалізувати "Новий курс", – вважає один із представників фракції

Про те, що команда Тимошенко серйозно готується до наступних виборів свідчить не лише робота над програмою – лідер партії проводить регулярні зустрічі з виборцями в рамках всеукраїнського турне.

"В останній рік лідер "Батьківщини" регулярно відвідує регіони, проводячи зустрічі з робітниками, вчителями та лікарями. Навіть конкуренти Тимошенко визнають: "живе" спілкування з електоратом – одна з її сильних сторін", – йдеться в матеріалі.

За словами співрозмовників видання, Тимошенко невигідно і ризиковано утворювати коаліцію зі "Слугами народу", тому вона може обрати варіант "не втручатися в процес і отримувати свої бонуси, поки правляча партія буде йти вниз". Саме падіння рейтингів і єдності в монокоаліції, а також чвари всередині президентської команди можуть стати причиною проведення дострокових парламентських виборів.

"У своїй публічній риториці Тимошенко і її партія активно виступають за дострокові вибори Ради. Ймовірно, в наступному парламенті коаліція буде представлена не однією партією, а "Батьківщина" отримає більше мандатів, ніж у неї є зараз. Тоді шанси Тимошенко зайняти прем’єрську посаду в новій коаліційній конструкції будуть явно вище", – резюмується в статті.

Нагадаємо, у листопаді соціологічні служби зафіксували відчутне падіння показників "Слуги народу" та зростання підтримки "Батьківщини". Команда Юлії Тимошенко майже наздогнала президентську партію – їхні рейтинги перебувають у межах статистичної похибки.