Як прибрати неприємний запах із взуття: 5 найкращих способів, які вирішать проблему за одну ніч

Під час зимового періоду, коли доводиться носити теплий важкий одяг і взуття, наше тіло інтенсивніше виділяє піт і шкірний жир. Через це може виникнути така проблема, як неприємний запах взуття.

Позбутися його доволі важко, адже прати більшість зимового взуття неможливо з урахуванням матеріалів, з яких його виробляють. Але є декілька ефективних методів, як позбутися запаху взуття в домашніх умовах. Про них розповіли Вікна.

Заморожування

Джерелом неприємного запаху теплого взуття є бактерії, тому слід боротися саме з ними. Ці мікроорганізми гинуть в умовах низької температури, тому для вирішення проблеми можна покласти взуття у морозильну камеру. Лише за одну ніч можна позбутися бактерій, а разом із ними – і неприємного запаху.

Спочатку потрібно помити взуття, висушити підошву і завернути в поліетиленовий пакет. Покласти в моризилку на ніч, а вранці витягнути за 1-2 години до виходу з дому, щоб воно розморозилося і нагрілося.

Сода

Харчова сода завжди виручає у боротьбі з забрудненнями та неприємними запахами. Її можна використати одним із способів:

  • просто засипати всередину взуття та залишити на одну ніч, після чого витрусити і зібрати залишки пилососом;
  • насипати соду у невеликий мішечок із тканини (або шкарпетки) та помістити у взуття на ніч.

Чайні пакетики

Чайні пакетики також ефективні при цій проблемі та діють аналогічно соді. Потрібно просто покласти кілька пакетиків всередину взуття та залишити на ніч. Краще обирати ароматизований чай – м'ятний, лавандовий тощо.

Оцет

Кислота згубно діє на бактерії та грибок, які спричиняють неприємний запах. Потрібно змішати оцет з водою у рівних частинах, перелити розчин у розпилювач і розпилити його всередині взуття. Залишити на ніч для висихання.

Активоване вугілля

Цей сорбент чудово впорається із неприємним запахом. Все, що потрібно зробити, – покласти кілька таблеток всередину взуття на ніч.

Джерело: 5692.com.ua