Як економити бензин взимку: 7 ефективних способів для українських водіїв

Щоб економити пальне в зимовий період, експерти радять водіям дотримуватись рекомендацій виробника авто, а також періодично перевіряти тиск у шинах. Через недостатній тиск споживання пального збільшується. Крім того, є ще кілька дієвих порад, якими варто скористатися водіям.

Двигунний обігрівач

Щоб економити пальне та зберегти час, замість прогрівання машини на холостому ходу варто включати двигунний обігрівач. Робити це потрібно за 10-15 хвилин до виїзду.

Круїз-контроль

Використання цього пристрою, що підтримує стабільну швидкість, допомагає ефективніше споживати пальне.

Маршрутизатор

Споживання пального можна суттєво зменшити, якщо використовувати маршрутизатор. Він дозволить вибрати оптимальний маршрут, уникнути заторів і зменшити кількість зупинок.

Обігрівач заднього скла

Водіям слід вимикати обігрівач заднього скла, коли без нього можна обійтися. Це допомагає не тільки зменшити споживання бензину, а й зберегти ресурси автомобіля.

Теплова ізоляція

Якщо використовувати теплову ізоляцію дверей та вікон, це допоможе зберегти тепло в салоні. Завдяки цьому споживання пального також зменшується.

Відповідна швидкість

Для ефективного використання пального слід дотримуватися оптимальної швидкості руху. Для більшості автівок оптимальною є швидкість 80-90 км/год.

Відповідне автомасло

При виборі моторного масла слід обов'язково дотримуватися рекомендацій виробника. Якщо використовувати автомасло неправильної в'язкості, це може спричинити збільшене споживання пального.

Джерело: 5692.com.ua