В українських училищах з’явиться нова спеціальність: яких фахівців готуватимуть

На базі українсьуих училищ з 1 версня 2024 року готуватимуть фахівців за новим державним стандартом "Кухар закладу освіти". Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки України, передає "Укрінформ".

Професійне стандартизовання: нові можливості

На базі училищ почнуть готувати майбутніх кухарів згідно з державним стандартом "Кухар закладу освіти". Цей стандарт передбачає вивчення найсучасніших технік та технологій у галузі кулінарії, готування якісної та здорової їжі для школярів та вчителів.

Зміни в системі шкільного харчування віддзеркалюють турботу про здоров'я та добробут молодого покоління. Запровадження нових стандартів є кроком у напрямку забезпечення безпеки та якості продуктів, які споживають діти в українських навчальних закладах.

Зокрема, відповідна ініціатива є частиною стратегії реформи шкільного харчування, запущеної в 2020 році.

Як зазначили в МОН, встановлення нового обладнання, однак, не матиме ніякого результату для успіху реформи, якщо не буде фахівців, які щоденно готуватимуть їжу в закладах освіти за новим стандартом.

Крім того, за повідомленням МОН, для кухарів, які вже працюють у садочках, школах, профтехах тощо, уже затвердили єдину програму підвищення кваліфікації.

Джерело: 5692.com.ua