Тіллерсон вимагає у Порошенка дострокових виборів до Верховної Ради

Державний секретар США Рекс Тіллерсон під час зустрічі з президентом України наполегливо вимагав від Петра Порошенка проведення дострокових виборів до Верховної Ради.

“В приватній розмові з Петром Порошенком Тіллерсон наголосив, що Сполучені Штати Америки очікують на проведення дострокових виборів українського парламенту в найближчий час.

Тіллерсон підкреслив, що ця вимога має особливе значення для подальшої співпраці США з Україною”, – повідомило власне джерело ІНФОРМАТОРа в Адміністрації Президента.

“Наразі це єдиний шлях, який допоможе представникам США переконати президента Російської Федерації Володимира Путіна припинити агресію на Донбасі”, – цитує слова Тіллерсона джерело.

Також, Держсекретар США Рекс Тіллерсон в ході зустрічі з Петром Порошенком нагадав, що Вашингтон з початку кризи на Донбасі виділив Україні понад 600 мільйонів доларів для її подолання.

Раніше Тіллерсон заявляв, що відносини США та Росії не можуть бути покращені, якщо не будуть виконуватись Мінські домовленості щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.