Стратегія розвитку Кам’янського до 2027 року

Перше засідання робочої групи з формування проєкту Стратегії розвитку Кам’янського на період до 2027 року відбулося 13 лютого.

«У цьому році закінчується термін дії Стратегії розвитку міста до 2020 року, у зв’язку із чим міським головою Андрієм Білоусовим було видано відповідне розпорядження про створення робочої групи з підготовки проєкту нової Стратегії розвитку нашого міста на період до 2027 року», ‑ сказав Олександр Чернишов, перший заступник міського голови. 

Також він зазначив, що це робиться виконання завдання Міністерства розвитку громад та територій України і обласні державні адміністрації вже також розпочали підготовку регіональних стратегій розвитку на 2021-2027 роки.

На засіданні робоча група оговорила питання щодо проведення соціально-економічного аналізу міста за 2014–2019 роки у всіх сферах та галузях діяльності і за результатами проведеного аналізу будуть визначені основні проблеми, вирішення яких буде передбачено у проєкті Стратегії розвитку міста на період до 2027 року.

Державні кошти у наступні роки будуть спрямовувати на фінансування проєктів розвитку лише у відповідності до якісно розроблених регіональних стратегічних документів – така вимога Міністерства розвитку громад та територій України.

«Сьогодні ми маємо чітко продумати: яким саме бачимо наше місто у майбутньому та спланувати ті зміни, які ми хочемо втілити у найближчі роки. По суті, дана стратегія – карта роботи всіх міських служб на найближчі 7 років», – наголосила Галина Єрмоленко, директор департаменту економічного розвитку Кам’янської міської ради.