«Школа плавання» – ініціатива мера, підтримка – Фонду

«Школа плавання», яка була створена на базі басейну «МіКомп» ще у 2017 році з ініціативи міського голови Андрія Білоусова, мала за мету безкоштовно навчати плаванню дітей молодшого і середнього шкільного віку. 

Ця програма ефективно реалізується і зараз. З дітьми працюють найкращі тренери міста. Щодня уроки плавання в басейні «МіКомп» відвідує 360 школярів. Комунальне підприємство міста здійснює транспортну доставку дітей зі школи в басейн і назад. 

Ефективну роботу «Школи плавання» підтримує з 2019 року Громадська організація «Фонд розвитку Кам’янського», яка забезпечує фінансову частину програми, розуміючи соціальну важливість цього проєкту для міста. 

«Вперше «Фонд розвитку Кам’янського» профінансував більше двох з половиною тисяч абонементів у 2019, передали їх в департамент з гуманітарних питань та міські ДЮСШ. У 2020 році Кам’янська міська влада також підтримала нашу ініціативу і в бюджеті міста вже передбачені кошти на повноцінне функціонування «Школи плавання». Якщо порахувати, то загальна кількість школярів, які пройдуть навчання у цьому році, становить близько 7 тисяч дітей. Ми комунікуємо з тренерами протягом усього навчального року, контролюємо, беремо участь і допомагаємо оптимізувати процес навчання, щоб він був максимально корисним та ефективним. Незабаром плануємо ініціювати проведення різних змагань, щоб батьки і тренери могли побачити результати навчання. За навчальний курс «Школи плавання» 100% дітей вже можуть плавати, не бояться і впевнено тримаються на воді. Подальший потенціал дитини батькам потрібно буде розвивати самостійно, віддавши, наприклад, в секцію з плавання », – зазначив Президент ГО « Фонд розвитку Кам’янського» Олександр Іванов.