“Шахтар” втратив перемогу в матчі з “Шерифом” в ЛЧ на останніх хвилинах

Донецький "Шахтар" не зміг завершити свої виступи в Лізі чемпіонів і єврокубках нинішнього сезону перемогою. "Гірники" вдома на останніх хвилинах пропустили від "Шерифа", зігравши внічию – 1:1.

Детальніше про матч – в матеріалі РБК-Україна.

"Гірники" з перших хвилин стали домінувати на полі. І до середини тайму створили кілька хороших шансів рахунок відкрити, кращим з яких був удар в хрестовину від Соломона.

Однак на 32-й хвилині згадався матч у Тирасполі. "Шахтар", захопившись атаками, пропустив швидку контратаку "Шерифа", яка завершилася небезпечним ударом Крістіано над поперечиною з меж штрафного майданчика.

Благо, донеччани повторення першого протистояння не допустили, і під кінець першої половини таки забили. Шикарний пас за спини захисникам "Шерифа" на виконав Кривцов, м'яч прийняв Фернандо і зумів проштовхнути його в сітку – 1:0.

Могли "гірники" на перерву і з більш комфортною перевагою йти. Але спершу удар з льоту від Додо припав у поперечину, а потім трохи неточним виявився Соломон.

У другому таймі "Шериф" явно пожвавився. Протягом з 50 до 60 хвилини тираспольці тричі небезпечно пробивали по воротах П'ятова, на що "Шахтар" відповів двома контратаками. Спершу тітці з меж штрафного пробив трохи повз ближню штангу, а потім Мудрик втік три в два, але передачу віддати було незручно, а його удар відбив кіпер "Шерифа" Атанасіадіс.

Останні хвилини пройшли нервово для"Шахтаря". "Шериф "мав кілька небезпечних стандартів, а в останні хвилини і зовсім запалив пожежу в штрафному майданчику"гірників". І в одній із ситуацій на останній хвилині тираспольці таки забили. Ніколов зміг пробити з меж штрафного майданчика в сітку воріт вже Шевченка, який на останні п'ять хвилин змінив П'ятова – 1:1.

Останній тур для донеччан турнірного значення вже не мав – вони залишилися четвертими. "Шериф" проходить в Лігу Європи з третього місця. "Реал" і "Інтер" продовжать виступи в ЛЧ.

"ШАХТАР" – "ШЕРИФ" 1:1

Фернандо, 42 – Ніколов, 90+3

"Шахтар": П'ятов (Шевченко, 86) – Додо, Кривцов, Бондар, Корнієнко (Ісмаїлі, 67) – Антоніо-Марлос, Бондаренко (Майкон, 67), Судаков (Тітці, 45), Соломон – Фернандо (Мудрик, 45)

"Шериф": Атанасіадіс-Фернандо, Арболеда, Дуланто, Крістіано-Тілль, Коловос (Ніколов, 45), Аддо-Траоре, Янсане, Бруно