Макрон обговорить ситуацію в Україні з Зеленським і Путіним найближчими днями

Президент Франції Еммануель Макрон найближчими днями планує обговорити ситуацію в Україні зі своїми українським і російським колегами Володимиром Зеленським і Володимиром Путіним. Він вже провів переговори по цій темі з лідерами США, Німеччини, Великобританії та Італії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Ouest France.

За даними джерел видання в Єлисейському палаці, Макрон сьогодні провів переговори з лідерами США, Німеччини, Великобританії та Італії щодо ситуації в Україні. Відзначається, що глави п'яти держав підтвердили прихильність до спільної роботи, щоб гарантувати суверенітет, стабільність і безпеку України.

Також повідомляється, що найближчими днями Макрон планує зателефонувати із Зеленським і Путіним, щоб обговорити ситуацію в Україні.

Як зазначає видання, під час поїздки Макрона до Департаменту Шер його запитали про можливі нові санкції проти Росії. Французький лідер відповів, що необхідно дочекатися підсумків зустрічі Байдена і Путіна.

"Наша стратегія полягає в тому, щоб почати роботу і процес мирного врегулювання. Ідея полягає в тому, щоб спробувати повторно залучити його (Путіна – ред.) в переговорні формати", – додав Макрон.

Нагадавши, 7 грудня пройшов саміт Байдена і Путіна в режимі онлайн-конференціїі. бесіда тривала понад 2 години. Про те, як пройшли переговори і про що домовилися лідери США і Росії – в матеріалі РБК-Україна.

Зазначимо, перед зустріччю з Путіним Байден обговорив обстановку на українському кордоні з лідерами Франції, Німеччини, Італії та Великобританії.