Паралімпіада та Олімпіада в Токіо: під час Ігор заблокували 450 мільйонів кібератак

Паралімпійські та Олімпійські ігри цього року, які проходили в Токіо, піддавалися кібератакам 450 мільйонів разів. Про це повідомили в оргкомітеті токійських ігор.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Japan times.

За словами організаторів та інших джерел, з моменту відкриття Олімпіади 23 липня до закриття Паралімпійських ігор 5 вересня було заблоковано близько 450 мільйонів кібератак, спрямованих на офіційний сайт Ігор і систему оргкомітету.

"Нам вдалося запобігти кібератакам, не завдавши жодної шкоди. Це результат обміну інформацією та контрзаходів, прийнятих усіма зацікавленими сторонами", – повідомили в оргкомітеті ігор.

Подробиці кібератак не повідомляються, проте відомо, що більшість з них були розподіленими атаками типу" відмова в обслуговуванні "або DDoS-атаками", в ході яких хакери придушували мережі, відправляючи потоки даних з декількох джерел протягом короткого періоду часу.

У компанії Trend Micro, яка займається забезпеченням безпеки в Інтернеті, вважають, що це невелика кількість кібератак. Це може бути пов'язано з тим, що ігри в Токіо проводилися на тлі пандемії коронавірусу. Тобто, квитки та інша інформація для відвідувачів не могли бути використані зловмисно через те, що ігри проводилися без глядачів.