Нове обладнання для медиків і пацієнтів Кам’янського

Чергову партію  благодійної допомоги від компанії Метінвест отримали медики Кам’янського. Цього разу 7-ю міською лікарнею були отримані два високоефективних апарати штучної вентиляції легенів Carescape R860 (General Electric). Разом з апаратами ШВЛ для всіх медиків міста передані засоби індивідуального захисту: понад 1000 захисних екранів та більше 1000 костюмів біозахисту.

«Ми вдячні компанії Метінвест за доброчинну допомогу нашій 7-ій лікарні, що визначена як базова в лікуванні хворих на коронавірус. Нові апарати ШВЛ значно перевершують вітчизняні у класі, ефективності та універсальності. Наявність такого інтелектуального і вкрай дефіцитного обладнання дозволяє міській медицині вийти на якісно новий рівень у наданні медичних послуг  і бути максимально підготовленими до протидії поширенню COVID-19 », – подякував  міський голова Кам’янського Андрій Білоусов.

Генеральний директор міської лікарні № 7 Володимир Дяченко також висловив глибоку подяку виробничникам і міській владі за підтримку.

«З кожним днем ​​ми розширюємо свої діагностичні та лікувальні можливості в лікуванні хворих на коронавірус. Два апарати ШВЛ експертного класу дозволяють проводити штучну вентиляцію легенів як дітям, так і дорослим, в інтелектуальному автоматичному режимі », – сказав  Володимир Дяченко.

Варто нагадати, що  медичним установам Кам’янського раніше вже були передані керівництвом ДКХЗ засоби індивідуального захисту: респіратори і маски з високим класом захисту; костюми захисту від біологічно небезпечних речовин; медичні окуляри; антисептик для обробки рук. Також місто отримало значну партію експрес-тестів для виявлення коронавірусу.