Мистецькі жнива дистанційного навчання

Попри складності, обумовленні карантином і дистанційним навчанням, учні мистецьких шкіл Кам’янського продовжують демонструвати високий рівень підготовки у численних мистецьких регіональних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах, здобуваючи  призові місця та отримуючи високу оцінку членів журі.

Наприкінці травня відбувся ІІ Міжнародний багатожанровий Інтернет конкурс «Самоцвіти Online 2020». Учасники з Миколаєва, Запоріжжя, Черкас, Дніпро, Одеси, Гадяча, Києва, Харкова, Ужгорода та м. Кишинева (Молдова) змагалися в різних номінаціях та вікових категоріях.

Кам’янське гідно представила випускниця КНЗК «Школа мистецтв м.Кам’янського» КМР – Дарина Ребриста (викладач К.В.Монахова), яка здобула почесне ІІ місце в номінації «Інструментальна музика. Фортепіано. Соло» старшої вікової категорії (15-18 років).

В останній день травня відбувся Міжнародний дистанційний конкурс-фестиваль мистецтв «Зірка України» (м. Хмельницький), організатором якого є Громадська Організація «Проскурів Fest». Журі переглянули понад 300 номерів учасників з України , Молдови, Болгарії та Литви.

І знову на висоті були учні Школи мистецтв Кам’янського, які взяли участь у номінації інструментальний жанр в різних вікових категоріях та здобули призові місця:

– Паліївець Марія (категорія 6-9 років)- отримала Гран Прі, підкоривши журі свої виконанням Гімну України;

– Галіна Марія (категорія 10-13 років) – І місце;

– Мамедова Софія (категорія 14-17 років) – ІІ місце.

Варто відзначити, що усі без винятку викладачі та концертмейстери були відзначені почесними грамотами. За рішенням журі деякі викладачі були нагороджені «Відзнакою народної пошани». Директорка Школи мистецтв Зубріліна Ксенія за високопрофесійну плідну діяльність і подвижництво в галузі культури і мистецтв отримала нагрудний знак «За служіння мистецтву».

5 червня відбулося оголошення результатів конкурсу молодих гітаристів України «Apoyando Art» за краще виконання твору Ференца Берната. Участь у конкурсі була безкоштовною, переможці отримали грошові премії.

У зазначеному конкурсі взяли участь 70 учасників з різних куточків України. Оцінювало виступи конкурсантів професійне міжнародне журі. Попри серйозну конкуренцію, можемо привітати з блискучою перемогою та отриманням диплома лауреата І ступеню випускника Школи мистецтв Андрія Золіна (викладач Крюкова Н. Г.).

Воістину правий давньогрецький філософ Демокріт: ні мистецтво, ні мудрість не можуть бути досягнуті, якщо їм не навчитися.