Мета об’єднання – збільшення можливостей для оздоровлення кам’янчан.

Загальновідомо, що другорядних питань у наданні медичної допомоги населенню не існує. Отже, не лише лікування, а і вчасно надана реабілітаційна допомога попереджає виникнення у людини обмежень, що призводять до інвалідності. Практика підтверджує, що реабілітаційна медицина сприяє максимально можливому відновленню функцій організму і поверненню до активної життєдіяльності.

Впродовж багатьох років у Кам’янському працює КЗ «Центр здоров’я та медицини спорту», що доволі часто стає у потребі не лише професійним спортсменам, а й звичайним містянам. Існує два  напрямки роботи цього комунального закладу:

  • спортивна медицина;
  • санітарно-профілактична робота.

На жаль, нині Національна служба здоров’я України (НСЗУ) не фінансує в рамках  пакетів  гарантованих медичних послуг жоден з видів послуг, що надається Центром здоров’я.

Цілком очевидно, що минулими роками у Кам’янському надається велика увага пропаганді здорового способу життя та популяризації спорту.    Тому,  розуміючи соціальну важливість цього виду медичних послуг, та з метою поліпшення надання допомоги спортсменам міста, забезпечення громадян сучасними методами реабілітації виникла необхідність об’єднання КЗ «Центр здоров’я та медицини спорту» та комунального некомерційного підприємства (КНП) Кам’янської міської ради «Міська лікарня №5».

Сучасна реабілітація, як пацієнтів після важкої хвороби, так і спортсменів (практично здорових людей) неможлива без сучасного обладнання.

У КНП КМР «Міська лікарня №5» в 2019 році за кошти міського бюджету та гранту Світового банку проведено ремонт, придбано та встановлено сучасне реабілітаційне та фізіотерапевтичне обладнання.

Об’єднання закладів  дасть можливість підвищити  рівень і якість надання медичної (реабілітаційної) допомоги спортсменам, а також укласти договори з НСЗУ на пакет послуг з реабілітації після травматологічних і неврологічних захворювань.

Варто додати, що висококваліфіковані медичні працівники Центру здоров’я не залишаться без роботи, вони і надалі працюватимуть, виконуючи свою звичайну роботу, оскільки обсяг наданих послуг і категорія населення, що обслуговується в Центрі, після об’єднання закладів не зміниться.  

У подальшому пацієнти об’єднаного лікувального закладу матимуть можливість отримувати медичні послуги, як в будівлі нинішнього Центру здоров’я, так і на базі КНП КМР «Міська лікарня №5».

Будьмо здорові!