Кров людська – не водиця

У травні 2005 р., в ході Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я світу, було одностайно прийнято заяву про підтримку добровільного донорства крові. У резолюції  WHA58.13 було визначено 14 червня щорічно проводити Всесвітній день донора крові.

Кров життєво необхідна як для лікування, так і для екстреної медичної допомоги. Вона використовується для продовження та поліпшення життя пацієнтів, які страждають смертельно небезпечними захворюваннями, і для проведення складних медичних і хірургічних процедур.

Крім того, кров застосовується для порятунку поранених в надзвичайних ситуаціях будь-якого роду (збройні конфлікти, стихійні лиха, нещасні випадки, тощо) та допомагає рятувати життя матерів і новонароджених. Забезпечити достатню кількість безпечної крові можна тільки за рахунок її регулярної здачі добровільними донорами

У цей день – 14 червня – не лише звучать слова подяки на адресу донорів, але й проводяться заходи щодо підвищення обізнаності про глобальні потреби в безпечної крові і про те, як кожна людина може сприяти їх задоволенню.

«Дуже активно цього року пройшов Всесвітній день донора крови, що відзначався нами 12 червня. Ми дякуємо усім, хто відгукнувся та завітав до нас у цей день! День був дійсно чудовий та наповнений гарними емоціями! Ми побачилися з нашими давніми друзями, познайомилися з новими, які вперше долучилися до кровоздачі. Сподіваємося, що новачкам ця гарна справа прийшлася до душі і ми побачимо їх ще не раз! Також дякуємо усім донорам, які минулого тижня долучилися до Акції «Здайте кров, зробіть світ здоровішім!».  Дякуємо, що вас було так багато, адже кров для потреб лікарень в рамках Акції здали 78 наших містян!»,  – повідомили на станції переливання крові м. Кам’янського.

Важливо знати, що у Кам’янському донорську кров можна здати за адресою: вул. Інститутська, 6.