Кінотеатр «Комсомолець» буде жити і працювати

13 травня Андрій Білоусов, Кам’янський міський голова, провів робочу нараду з питання відновлення занедбаного об’єкта міської інфраструктури – кінотеатру «Комсомолець», що на Черемушках.

«До мене неоднаразово зверталися мешканці Кам’янського з проханнями знайти можливість відновити «Комсомолець». Ця будівля знаходиться в центрі міста і його стан вкрай незадовільний. Так не має бути. Такі архітектурні будівлі повинні стати справжньою окрасою міста і района, а не залишатися занедбаними», ‑ зауважив міський голова.

На початку 2000-х років об’єкт з комунальної власності передали у приватні руки, через це у міської влади не було можливості привести його до ладу.

На нараді були присутні теперешній власник будівлі підприємець Олександр Равіткін, який придбав її чотири роки тому, а саме у 2016 році, і президент «Фонду розвитку Кам’янського» Олександр Іванов, який ініціював попередні перемовини на предмет відновлення майнового комплексу «Кінотеатр «Комсомолець».

Як повідомив власник, він не міг раніше відновити будівлю через скрутне фінансово-економічне становище і загальну кризу економіки.

«Під тиском міської влади з вимогою привести будівлю до ладу та завдяки її активному сприянню, ми вже приступили до першого етапу реконструкції кінотеатру «Комсомолець». Всього етапів буде три. Наше першочергове завдання ‑  це прибрати купи сміття і привести об’єкт до належного стану. Проєкт реконструкції вже пройшов експертизу. Ми плануємо, що до вересня 2020 року на місці зруйнованої будівлі вже буде сучасний торгівельно-розважальний комплекс. Також ми обов’язково збережемо і відремонтуємо сам кінотеатр», ‑ зазначив Олександр Равіткін.

Слід зазначити, що  минулого року за кошти державного бюджету було реконструйовано Центральний офіс ЦНАП, розташований навпроти кінотеатру. На прилеглій території створили затишну зону відпочинку, побудували фонтан і чудовий дитячий майданчик. Неподалік, по вулиці Глаголєва, побудували красивий сквер. Після необхідного капітального ремонту і оновлення  кінотеатр «Комсомолець» знову стане прикрасою житлового масиву Черемушки.