Кам’янське у березні вшанує Великого Кобзаря

21 лютого відбулася нарада з підготовки до відзначення у місті 206-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка. Провела її Світлана Колісніченко, заступник міського голови, керуюча справами виконавчого комітету міської ради. 

Годі й казати про велич постаті Тараса Григоровича Шевченка для усієї України. Тому підготовка до гідного вшанування великого борця за волю України дуже важливе. Учасники наради обговорили організаційні моменти проведення у місті заходів з відзначенням пам’ятної дати. Зокрема, 6 березня заплановане проведення урочистої церемонії покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку.

Працівники архівного управління та музею історії міста готують виставки приурочені до річниці, відповідні заходи відбудуться в міських бібліотеках та навчальних закладах. Будуть лунати вірші поета і демонструватися його спадок, який він залишив як художник, як талановитий живописець.

«В березні 2020 року Україна відзначатиме 206-у річницю від дня народження видатного українського поета, письменника, громадського та політичного діяча, символа української нації ‑ Тараса Григоровича Шевченка. Наше завдання – донести до кам’янчан і, зокрема, молодому поколінню, значення його видатної постаті для українського народу та цінності, за які він боровся», ‑ зазначила Світлана Колісніченко.

Детальна інформація про заходи щодо вшанування Тараса Шевченка у Кам’янському з’явиться пізніше у засобах масової інформації.