Кам’янська відеоконференція з питань оновлення комунальних закладів

Ще з  2015 року Кам’янське, за ініціативи міського голови Андрія Білоусова, приймає участь в Програмі розвитку муніципальної інфраструктури України, яка фінансується Європейським інвестиційним банком (ЄІБ). В рамках цієї Програми місто реалізує субпроєкт з реконструкції будівель бюджетної сфери: школи, лікарні, дитячі садки, ДЮСШ. 

На початку 2019 року, а саме у січні, наше місто отримало грант, який надав  фінсько-український трастовий Фонд на розробку інвестиційного техніко-економічного обгрунтування (ТЕО). Необхідні роботи виконує компанія «Nomine Consult UAB» у співпраці з консультантами ЄІБ.

Днями Олександр Чернишов, перший заступник міського голови та керівники департаментів фінансів та економічного розвитку провели відеоконференцію, де обговорили з міжнародними експертами оптимальний процес підготовки необхідної документації, а також визначили подальші кроки з реалізації субпроєкту.

«На сьогодні, після детального моделювання та за рекомендацією ЄІБ було визначено 17 об’єктів, які найбільше потребують реконструкції. Наші зарубіжні партнери розробляють ТЕО, дають фінансові оцінки бюджету та стану кожної установи», – зазначив Олександр Чернишов.

Наступним етапом співпраці стане розробка безпосередньо проєктів з модернізації будівель шкіл, лікарень, дитячих садочків.