Індексація пенсій проведена

Протягом травня 2020 року Пенсійний фонд України здійснив індексацію пенсій. Про категорії громадян та наскільки змінено пенсійні виплати роз’яснили в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Поточну індексацію проведено згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020 року № 251 «Про деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» передбачено проведення індексації пенсійних виплат.

Пенсії перераховано із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсій, у розмірі 1,11 (розмір підвищення не може бути менше 100 гривень).

Розмір пенсійних виплат у одержувачів пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», які набули необхідного страхового стажу — для чоловіків 35 років, для жінок — 30 років — не може бути нижчим за 2100 грн.

Додатково повідомляється, що перерахунку підлягало 836,8 тис. осіб. Середній розмір підвищення пенсійного забезпечення складатиме — 282,02 грн.

Громадянам не потрібно звертатися до Пенсійного фонду України для проведення індексації пенсії. Пенсії перераховуються у автоматичному режимі, без особистих звернень громадян. Фінансування виплати пенсій та допомоги — своєчасне та в повному обсязі. Виплати відбуватимуться за минулими датами щомісячно від 4 до 25 числа.