Група крові та хвороби: які ризики існують для носіїв кожної групи

Група крові – це не лише біологічний факт, але й важливий аспект здоров'я, який може визначати, зокрема, схильність до деяких захворювань. Вчені по всьому світу регулярно проводять дослідження, спрямовані на вивчення впливу груп крові на наш організм. Які хвороби загрожують носіям різних груп крові, розповіли в статті American Society of Hematology.

Група І (0)

Люди з групою І рідше хворіють на серцево-судинні захворювання, вважають вчені. Дослідження показують, що в їхній крові знаходиться більше клітин, які відповідають за боротьбу з онкологічними хворобами та інфекціями. Однак, носії групи І можуть бути більш схильні до запалень щитовидної залози, проблем шлунково-кишкового тракту, а також стикаються з шкірними хворобами та алергіями.

Група ІІ (A)

Дослідження Каролінського інституту Швеції показують, що носії групи ІІ мають значно вищий ризик розвитку раку шлунка – на 20%. Що значно більше, ніж у представників інших груп.

Група III (B)

Люди з групою ІІІ частіше схильні до онкологічних захворювань. При чому мова йде про різні їх види. Крім того, за разультатами дослідження найбільш вразливим місцем у їхньому організмі є горло. Саме тому, представникам цієї групи варто з увагою ставитися до цієї частини тіла й уникати різноманітних подразників, які можуть нашкодити горлу.

Група IV (AB)

Носії групи IV вважаються більш схильними до інфекцій. Вчені з Гарварду виявили, що ця група має найбільший ризик розвитку хвороб серця – на 23% вищий, ніж у інших. Також у них спостерігають високий рівень вікових когнітивних порушень, і вони найчастіше стикаються з деменцією.

Ці дослідження надають унікальний погляд на взаємозв'язок між групою крові та схильністю до конкретних захворювань. Важливо пам'ятати, що це лише загальні тенденції, і індивідуальні фактори також грають велику роль в здоров'ї кожної особи.

Джерело: 5692.com.ua