Дошкільні заклади зможуть прийняти не всіх

Нещодавно, 20 травня Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо послаблення протиепідемічних заходів. За дорученням Кам’янського міського голови Андрія Білоусова заклади дошкільної освіти міста розпочали підготовку до відновлення роботи з 1 червня.

За повідомленням департаменту з гуманітарних питань міської ради, наразі здійснюється формування груп за заявами батьків, спеціальне облаштування приміщень ігрових і спальних кімнат з метою дотримання вимог запобігання поширенню коронавірусу та усунення ризиків, пов’язаних з роботою в період карантину. Паралельно цьому триває роз’яснювальна робота з працівниками закладів щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) та здійснюється закупівля необхідної кількості засобів індивідуального захисту, дезінфекційних та мийних засобів з урахуванням вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020р № 25. 

Підготовка закладів буде триватиме до 29 травня.

Разом з тим, на період карантину, з метою забезпечення виконання протиепідемічних заходів, у закладах дошкільної освіти буде обмежено доступ батьків та інших осіб, ранковий прийом дітей проводитиметься у спеціально відведеному місці, з обов’язковим температурним обстеженням та обробкою рук дитини антисептиком. Персонал закладів повинен забезпечувати у приміщеннях дезінфекцію поверхонь кожні 2 години, вологе прибирання з використанням миючих та дезінфікуючих засобів.

Іще однією важливою умовою для відновлення роботи закладу є обмеження кількості дітей в групах для забезпечення дистанції між дітьми та персоналом. З огляду на це, заклади дошкільної освіти не зможуть прийняти всіх бажаючих, тож, змушені звернутися до батьків з проханням користуватися послугами закладу у разі неможливості поєднувати роботу та догляд за дитиною.

В разі коли підготовчий етап (25 – 29 травня) буде успішним, то 1 червня в місті зможуть відновити свою роботу 250 груп у 49 садочках, які приймуть близько 4,5 тисячі дітей. Шість закладів дошкільної освіти (ДНЗ№14 «Берізка», №20 «Світанок», №21 «Струмочок», №39 «Ромашка», дошкільні підрозділи НВО-ліцею НІТ, НВК №24) відновлять роботу після завершення ремонтних та профілактичних робіт.

Очільники департаменту зазначають, що відновлення роботи закладів дошкільної освіти не є завершенням карантину, а лише частиною його послаблення, тому звертаються до батьків з проханням відповідально поставитись до прийняття рішення щодо відвідування дитиною дитячого садочку, неухильно дотримуватись встановлених правил, піклуватися про власну безпеку, безпеку дітей та співробітників закладу.