Діджиталізація як тренд сучасної освіти

Як повідомляють в департаменті з гуманітарних питань Кам’янської міської ради, 3-го березня на базі середньої загальноосвітньої школи №10 відбувся тренінг «Діджиталізація як тренд сучасної освіти», де взяли участь заступники директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти міста. 

Провідною ідеєю тренінгу було те, що високотехнологічні досягнення впроваджуються в наше життя нон-стоп, а одним з викликів сучасності є готовність педагога до цифрової трансформації процесу навчання, проєктування індивідуальної освітньої траєкторії та організації сучасного процесу педагогіки партнерства між учнями та вчителем, педагогами та батьками.

Протягом тренінгу обговорювалися освітні тренди та шляхи підвищення цифрової грамотності педагогів, дистанційне навчання в Академії цифрового розвитку та онлайн-інтенсиви на платформі Classtime.

У перебігу навчання педагоги змогли протестувати онлайн-сервіс для вчителів Classtime, що збагачує процес навчання інтерактивним зв’язком з учнями та миттєву візуалізацією прогресу класу в живому часі, пропонує бібліотеку завдань зовнішнього незалежного оцінювання з усіх предметів, цікаві командні ігри. Також учасники заходу практично працювали із сервісом Google Клас.

Заключний етап тренінгу зосереджувався на технології проведення освітнього аудиту та створення освітньої програми закладу загальної середньої освіти. Підбиваючи підсумки, усі учасники зазначили, що подібні тренінги є актуальними, інноваційними та корисними для роботи педагогів-практиків.