Цих помилок щодня припускаються багато українців: 5 продуктів, які не можна їсти разом із яйцями

Для багатьох українців яйця є звичною частиною щоденного раціону. Дієтологи схвалюють це, адже яйця – корисний і поживний продукт.

Проте не всі знають, що яйця не можна поєднувати з деякими продуктами. Через це вони не тільки втрачають користь, а й можуть нашкодити здоров'ю. Про п'ять продуктів, з якими не варто поєднувати яйця.

Бекон

Мільйони людей у всьому світі роблять на сніданок яйця з беконом. Але це загрожує серйозними проблемами зі здоров'ям. Як стверджують шведські науковці, через регулярне вживання яєчні з ковбасою або беконом значно зростає ризик появи зайвих кілограмів, а також інших проблем у роботі організму, які можуть сприяти розвитку раку підшлункової залози та інсульту.

Молоко

Поєднання цих двох продуктів погіршує засвоєння білка. Особливо це стосується соєвого молока. Споживання яєчні разом із соєвим молоком тільки наповнює шлунок та постачає до організму ударну дозу холестерину.

Чай

Не можна запивати страви з яєць чаєм. Річ у тім, що чай містить танін, який погіршує засвоювання в організмі корисних речовин із яєць. Зокрема, через чай погано засвоюється залізо. Крім того, таке поєднання може викликати закреп.

Риба

Некорисним поєднанням є яйця і риба. Риба вміщує речовину авідин, яка бере участь у нейтралізації вітаміну В7. Тому частина корисних властивостей продуктів втрачається.

Банани

Вживання бананів до або після яєць загрожує проблемами із травленням. На думку дієтологів, банани взагалі краще не поєднувати з іншими продуктами, оскільки вони сприяють уповільненню травлення. Банани варто вживати окремо як перекус.

Джерело: 5692.com.ua