Центр зайнятості змінює форму роботи з клієнтами

Офіційно повідомляється, що попри оголошений карантин, Кам’янський міський центр зайнятості (КМЦЗ) протягом карантину не припиняє працювати в штатному режимі, але запроваджує порядок тимчасового максимально дистанційного обслуговування клієнтів.

Характерною відмінністю від звичайної роботи КМЦЗ є те, що всім, хто має намір зареєструватися в центрі зайнятості як безробітний, радять це зробити з допомогою електронного зв’язку та скриньки для кореспонденції, розміщеної біля входу в приміщення центру зайнятості, надавши копії необхідних документів, відповідні заяви та обов’язково окремим файлом контактні дані (номер телефону).

Зразки заяви можна отримати у чергового фахівця центру або роздрукувати самостійно.

Додатково повідомляється, що обробка документів відбувається щодня, за результатами чого з клієнтом зв’язується фахівець центру зайнятості, який спеціалізується на конкретному питанні клієнта.

Наводиться перелік основних документів для підтвердження наміру реєстрації клієнта в якості безробітного:

  • паспорт громадянина України або інший документ, що засвідчує особу і підтверджує громадянство України (копія);
  • довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (копія);
  • трудова книжка, цивільно-правовий договір або документ, що підтверджує припинення останнього виду зайнятості (копія всіх сторінок);
  • документ про освіту (копія).

У разі, коли для реєстрації будуть необхідні додаткові документи, передбачені для окремих категорій громадян, про це додатково повідомлять у телефонному режимі або засобами електронного зв’язку.

З тими, хто вже зареєстрований як безробітний, радник зв’язуватиметься засобами телефонного або електронного зв’язку відповідно до наданих контактів при реєстрації. Якщо контактні дані клієнта змінилися або він хоче їх актуалізувати, йому рекомендують зв’язатися зі своїм кар’єрним радником або зателефонувати на гарячу лінію центру зайнятості: 0569554385.

Впродовж карантину у взаємодії з кар’єрним радником віддається перевага дистанційному спілкуванню, без відвідування центру зайнятості, тобто, телефонним зв’язком або електронною поштою. Відвідування Центру зайнятості, призначене до введення карантину, переноситься на іншу дату. У разі, якщо відвідування було призначено до 12 березня 2020 року, тобто, до введення карантину, на березень 2020 року, але клієнт повідомив кар’єрному раднику про неможливість відвідування центру зайнятості/філії через побоювання за своє здоров’я або погане самопочуття, за невідвідування до нього не будуть застосовуватися штрафні санкції і його не знімуть з обліку.


Подаються телефони та електронні адреси Кам’янського міського центру зайнятості:

– з питань реєстрації та пошуку роботи: (056)955-41-55


– кар’єрні радники: (056)955-41-59; (056)955-43-89


– рекрутинг (підбір роботи): (056)955-43-87


– перенавчання, ваучер, відкриття власної справи, семінари: (056)955-41-57; (067)764-30-94


– взаємодія з роботодавцями: (056)955-43-88

– гаряча лінія: (056)955-43-85

Можна писати на пошту: [email protected] або ставити питання на сторінці центру у соціальній мережі Facebook.