«Бізнес під час війни – це другий фронт, на якому ми воюємо для ЗСУ», – Сергій Янович

Український бізнес вимушено адаптується під реалії війни. Попри всі складнощі, підприємці знаходять шляхи подолання кризи та роблять все можливе для відновлення економіки країни. Молодий дніпровський підприємець, депутат Кам’янської районної ради Кам’янського району Дніпропетровської області VІII скликання від партії «Слуга Народу» Сергій Янович розповідає, як важко працювати в умовах війни, та чому важливо це робити, не дивлячись на всі складнощі.

«В цей час надзвичайно важливо будувати економічний фронт – так само важливо, як і підтримка ЗСУ. В країні, в якій ведеться війна, люди втратили домівки та роботу, неможливо зупинити роботу підприємств. Адже саме український бізнес – це основа та підтримка народу України у військовий час. Бізнес не може не працювати, адже він дає робочі місця, поповнює бюджет країни, допомагає нашій армії. Працювати в таких умовах – надзвичайно складно, але це наш фронт, який ми відстоюємо та виборюємо кожного дня, і намагаємося наближати перемогу разом з тими, хто воює на передовій», – розповідає Янович.

Підприємець зазначив, що деякі напрямки бізнесу із початком війни зазнали найбільшої втрати. Основні сфери, в яких працює Сергій – зовнішня реклама та поліграфія – стали майже незатребуваними. Проте, чоловіка це не злякало – і він зміг здолати всі перешкоди, щоб бізнес працював, а люди, які працевлаштовані на його підприємствах, не втратили роботу.

«Зрозуміло, що коли розпочалася війна, зовнішня реклама стала нікому не потрібною – люди думали зовсім про інше: де ховатися, що їсти, як захистити своїх рідних. Було надзвичайно тяжко прийняти нову реальність. Але ми не здалися, і долучились до допомоги людям та армії: друкували та розміщували соціальну рекламу, інформацію для біженців, збирали допомогу та займалися волонтерством. І це дуже важливо, адже саме завдяки тим, хто не склав руки, а продовжував працювати, економіка України вистояла. Я прошу і закликаю підприємців і бізнесменів нашої країни не здаватися, а вести боротьбу на економічному фронті до нашої спільної Перемоги. За нами – майбутнє нашого народу та країни», – впевнений Янович.