У Зеленського про німецькі танки: допоможуть пришвидшити темпи та локалізувати війну

Німецькі танки дозволять Україні пришвидшити темпи бойових дій, а також локалізувати війну у межах окупованих територій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника голови Офісу президента Михайла Подоляка у коментарі для CNN.

Він зазначив, що розчарований через затримку з постачаннями танків західного зразка.

"Ми розуміємо, що у деяких країнах є заборони. Але що повільніше це відбувається, то більше гине наших солдатів і мирних жителів. Було б важливим, якби Німеччина зайняла тут лідируючу позицію", – сказав Подоляк.

Радник голови ОП додав, що німецькі танки Leopard та інші сучасні танки допоможуть прискорити темпи війни.

"Від 300 до 400 таких танків насправді перевершили б 2000–3000 радянських танків… Це різко прискорило б темп війни і дало старт завершальним етапам", – пояснив він.

За словами Подоляка, швидке постачання танків українським військам локалізує бойові дії і допоможе зменшити лінію фронту.

"Вона (війна – ред.) не розшириться, а залишиться на окупованих територіях і буде вирішена танковою війною", – підкреслив радник керівника ОП.

Подоляк очікує, що партнери все ж досягнуть угоди про постачання танків і ракет великої дальності, оскільки Росія "збирається залучити набагато більше військ, багато застарілої радянської техніки і все, що у них лишилося".

Нагадаємо, партнери на восьмому "Рамштайні" не досягли домовленостей щодо танків для України. Німеччина заявила, що крапку не поставлено, а дискусії продовжаться.

При цьому глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що політичне рішення про танки для України не прийняли через небажання Німеччини.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.