Хочуть притягнути Пригожина до відповідальності. В Україні триває слідство по ПВК “Вагнера”

В Україні наразі триває розслідування щодо ПВК "Вагнера", щоб притягнути до відповідальності керівництво і окупантів, що воюють в її лавах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар в ефірі всеукраїнського марафону начальника Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрія Бєлоусова.

"По кожному представнику ПВК або російському військовому, які втекли за кордон, буде ухвалюватися окреме рішення", – зазначив він.

Зокрема, за його словами, хтось з них може бути важливішим, як свідок для розслідування, якщо він не вчинив при цьому воєнні злочини.

"Якщо ця людина вчинила воєнні злочини і при цьому хоче сприяти, це може бути враховано при обрахуванні покарання", – пояснив Юрій Бєлоусов.

Він додав, що щодо тих, хто вчинив тяжкі воєнні злочини, в будь-якому випадку буде проводитися процедура екстрадиції і притягнення до відповідальності у національних судах.

Як писало РБК-Україна, очільник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин намагається посилити свої позиції в оточенні Володимира Путіна та бізнесі. Свою "мрію" він хоче втілити шляхом участі власних найманців у війні в Україні.

При цьому Пригожин продовжує маніпулювати на темі "взяття Соледару". Таким чином, як вважають аналітики ISW, він хоче підняти свій авторитет та відрізнити своїх найманців від армії РФ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.