Змагання богатирів та мер, що тягнув маршрутку: в Кам’янському проходить фестиваль стронгменів (фото)

8 червня в центрі Кам’янського, на майдані Калнишевського проходять змагання стрнгменів “Богатирські ігри-2019”. Такий фест проходить в Кам’янському вже втретє. Традиційно, судить найсильніших людей України найвідоміший богатир – Василь Вірастюк, який щоріч є поважним гостем фестивалю.

Треба дякувати федерації та міському голові Кам’янському, які щоріч організовують такий фестиваль, – заявив Василь Вірастюк на відкритті.

Мер Кам’янського Андрій Білоусов зазначив, що наша держава завжди славилась сильними людьми та пообіцяв, міська влада робитиме все можливе для розвитку спорту у місті. Більш того, міський голова сам долучився до фестивалю стронгменів. Організатори запропонували йому протягнути 2-тонну маршрутку “Спрінтер” у спеціальній упряжці. Після інструктажу з Василем Вірастюком, Андрій Білоусов таки протягнув маршрутку 20 метрів. Після, йому запропонували покращити результат, та в маршрутку сіли 18 містян. Всього у машині, разом з водієм, було 20 людей.

Мер впорався і з цим випробуванням, поставивши результат у 15,88 секунд. Наступного року Андрій Білоусов пообіцяв побити власний рекорд і спробувати взяти кращий результат.

Це було непросто. Найскладніший момент – зрушити автомобіль з місця. Дякую українським богатирям за візит до нашого міста, а також закликаю молодь і всіх кам’янчан займатися спортом і вести здоровий спосіб життя», – сказав Андрій Білоусов.

Втім, не мером єдиним – на фестивалі змагались важковаговики з усієї України – Дніпра, Хмельницького, Львова, Києва, Білої Церкви та Кам’янського. 25 легкоатлетів з усієї України взяли участь в аматорських змаганнях. Серед спортсменів – наш земляк, майстер спорту з важкої атлетики Дмитро Воленко. У програмі було представлено 5 вправ. У їх числі, перенесення важких предметів на різні відстані, підняття вантажів над головою і кантування колеса вагою 365 кг.