До Дня студента: у Кам’янському відбувся шашковий турнір

У Камʼянському 17 листопада пройшов турнір з шашок-6. У змаганнях, які проводилися до Міжнародного Дня студентів, взяли участь як професійні гравці, так і аматори.

«Захід було проведено на достатньо високому рівні. Спочатку гості Центру стали свідками виконання чудових українських пісень та палких танців з патріотичним підтекстом. Далі присутніх з відкриттям турніру привітала чемпіонка світу з шашок, міжнародний гросмейстер Олена Коротка. Потім вже самі студенти стали учасниками як запеклих шашкових баталій на «чорно-білих інтелектуальних полях», так і лотереї, підсумки якої визначили чотирьох щасливчиків – володарів спеціальних призів від організаторів. І на останок – маленький сувенір для кожного та фотосесія на згадку». 

Про це розповів на своїй сторінці у Фейсбук головний секретар змагань, національний арбітр Віталій Попруга.

«Серед талановитої молоді, яка є майбутнім України, виступила і моя чемпіонка – майстер спорту України Віра Попруга. Зараз Віра навчається одразу у двох вишах – Харківському національному університету радіоелектроніки (ХНУРЕ) та Дніпровському державному технічному університеті (ДДТУ).Як дуже часто траплялося в шашковій кар’єрі Віри, і на цьому турнірі вона грала у завершальній партії турніру. Також «за традицією» результат останнього поєдинку вирішив долю всього турніру. Неймовірна гра зі сторони опонента (матч закінчився у нічию) підвела підсумок не тільки у самому протистоянні аматора з титулованим спортсменом, але й розподілила призові місця як серед призерів-профі, так і серед призерів-аматорів. Віра посіла четверте місце, але отримала чудову книгу «Шашки – любов на все життя» за авторством відомого шашкіста, чемпіона світу, міжнародного гросмейстера Юрія Анікєєва з Харкова. Її ж візаві став кращим серед шашкістів-аматорів.

Головний суддя турніру, Заслужений тренер України, професор ДДТУ Ігор Губарєв, повідомив про підсумки змагань. Кожен з шести призерів серед професіоналів та аматорів отримав подарунок та пам’ятну грамоту від організаторів, а також книгу від Ю.Анікєєва. Головний же приз – кібернабір від компанії «Комп’ютерний Майстер» – виборов один з самих юних студентів, що брав участь у святковому турнірі, – призер молодіжного чемпіонату світу з бразильських шашок, багаторазовий чемпіон України серед молоді Добриня Савінський.

Підсумки змагань. Профі

  1. Савінський Добриня (1 розряд, Кам’янське) – 14 з 16 очок
  2. Шнейдер Олександр (мс, Харків) – 13
  3. Губарєва Анастасія (1 розряд, Кам’янське) – 12

Підсумки змагань. Аматори

  1. Нєстєров Даніл (Кам’янське) – 10 з 16 очок
  2. Медузов Віталій (Кам’янське) – 9
  3. Тамбовцев Артем (Кам’янське) – 9.