З’явилися супутникові знімки заводу “Азовсталь” в Маріуполі, зруйнованого військами РФ

Завод" Азовсталь", який утримують українські захисники в блокованому російськими військами Маріуполі, абсолютно зруйнований після регулярних масивних обстрілів окупантів. Значні руйнування комплексу демонструють супутникові знімки американської компанії Maxar Technologies.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Twitter аккаунт журналіста New York Times Крістіана Тріберта.

На оприлюднених кадрах видно, що приміщення і конструкції сталеливарного заводу перетворився в результаті ворожих атак практично на руїни. На дахах зяють дірки – сліди влучань снарядів. Багато будівель і комплексів практично випалені після бомбардувань і артилерійських ударів.

"На першому зображенні показаний загальний вигляд заводу, на другому зображенні трохи більший план, а на третьому зображенні найближчий вид на частину ділянки", – пояснює журналіст представлені фото.

Руйнування на заводі "Азовсталь" в Маріуполі в результаті російських обстрілів – знімки з супутника від Maxar Technologies (фото: twitter.com/trbrtc)

Раніше повідомлялося, що 30 квітня з "Азовсталі" вдалося провести евакуацію 20 цивільних – жінок і дітей.

Нагадаємо, що після російських бомбардувань польового госпіталю на заводі "Азовсталь" 28 квітня кількість поранених зросла до 600 людей. Так, госпіталь на заводі "Азовсталь", де знаходяться військові і мирні громадяни, був зруйнований в результаті 50 авіаударів і скидання фосфорних бомб по Маріуполю.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.