З’явилися кадри з камери волонтера “Тайри”, що потрапила в полон в Маріуполі

Агентство Associated Press опублікувало відео українського парамедика " Тайри "(Юлії Паєвської), зняте в Маріуполі. Зараз вона перебуває в полоні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на AP.

В агентстві стверджують, що 15 березня співробітник поліції передав відеокарту групі журналістів AP, які знімали війну в Маріуполі.

"Тайра" зв'язалася з ними по рації поліцейського і попросила вивезти відео з міста. На наступний день, 16 березня, вона пропала, пізніше російська пропаганда показала її інтерв'ю в полоні.

Карта, за словами журналістів, була захована всередині гігієнічного тампона і так проїхала 15 російських блокпостів. На ній 256 ГБ хроніки з коментарями Паєвської.

24 лютого, в перший день війни, камера зафіксувала, як волонтер намагається перев'язувати відкриту рану на голові українського солдата. Через два дні вона просить колег дати ковдру пораненому солдату РФ.

Пізніше тієї ж ночі знято, як медики намагаються врятувати маленьких брата і сестру. Хлопчик помирає, "Тайра" закриває йому очі.

Нагадаємо, вчора, 16 травня 2022 року, почалася операція по виходу захисників Маріуполя з "Азовсталі". Напередодні вийшли близько 260 поранених бійців, яких відправили в окуповані Новоазовськ і Оленівку.

Командир полку "Азов" Денис Прокопенко заявив, що це його рішення, схвалене вищим військовим керівництвом України. За фактом захисників Маріуполя планується обміняти на полонених російських військових.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.