Звільнення Вербицького та можливі перестановки у Кабміні: новини за 1 липня

Генпрокурор Андрій Костін звільнив свого заступника Дмитра Вербицького, який потрапив у скандал з майном. Тим часом джерела РБК-Україна в парламенті розповіли про можливі перестановки у Кабміні.

Більш детально про те, що сталося у понеділок, 1 липня, – у матеріалі РБК-Україна.

Вербицького звільнили з посади заступника генпрокурора

Заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького звільнили з посади. Генеральний прокурор Андрій Костін підписав відповідний наказ.

Всі деталі скандалу з Вербицьким – у матеріалі РБК-Україна.

Кабмін чекають на перестановку. Рада перенесла засідання на тиждень через кадрові питання

Пленарні засідання Верховної Ради України, які мали відбутися наступного тижня, перенесли. Вони розпочнуться з 15 липня. Причина – необхідний час на погодження кадрових перестановок в уряді, повідомило РБК-Україна інформоване джерело у парламенті.

Вибори до парламенту Франції. Відомі результати першого туру голосувань

Праворадикальне "Національне об'єднання" здобуло перемогу у першому турі парламентських виборів у Франції. Політсила президента Еммануеля Макрона зараз займає третю позицію.

Хотіли захопити будівлю Верховної Ради. СБУ затримала групу провокаторів

Служба безпеки України викрила групу громадських "активістів", які готували провокації у Києві 30 червня цього року. Зокрема, вони планували захопити Верховну Раду.

За даними слідства, групу очолював співзасновник громадської організації, яка ще з 2015 року відома своїми антиукраїнськими акціями.

Хакери ГУР здійснили масштабну кібератаку проти російських провайдерів

Наприкінці травня хакери Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони здійснили масштабну DDos-атаку проти російських провайдерів, розповіли джерела РБК-Україна в спецслужбах.

Під час атаки наприкінці травня без зв'язку залишилося щонайменше 250 тисяч абонентів на тимчасово окупованих територіях України, насамперед у Криму.

Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, – Politico

Група демократів Палати представників США закликала Пентагон розширити навчання українських пілотів управлінню винищувачами F-16, пише Politico.

За інформацією видання, законодавці на чолі із конгресменом Адамом Шиффом підтримали запит України на навчання ще десяти пілотів. Відповідний лист було надіслано Пентагону.

Зеленський після доповіді військових: готуємо кроки, щоб РФ втрачала більше техніки та логістики

Українські військові готують рішення, щоб збільшити втрати російських окупантів у техніці та логістиці, розповів президент України Володимир Зеленський.

Таку заяву він зробив після доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргілевича.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.