Звільнення для догляду за дитиною: хто з військовослужбовців може отримати

Зміни до закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей" набули чинності 3 травня. Згідно з ним війстковослужбовці можуть отримати тимчасове звільнення від виконання службових обов’язків у разі необхідності догляду за хворою дитиною.

Що передбачає нове законодавство

Відтепер воїни мають право звернутися до командування своєї військової частини з проханням про тимчасове звільнення від службових обов’язків через хворобу дитини віком до 14 років. Для отримання такого звільнення необхідно представити медичний документ, який підтверджує необхідність стаціонарного лікування дитини.

Хто має право на звільнення

Закон дозволяє скористатися цим правом як жінкам, які перебувають на військовій службі, так і чоловікам. Це стосується ситуацій, коли мати дитини не може доглядати за ним через смерть, позбавлення батьківських прав або перебування у лікувальному закладі.

Звільнення для догляду за хворою дитиною може тривати до 14 календарних днів, згідно з документом, виданим медичним закладом. Оскільки це звільнення не вважається одним із видів відпустки, законодавство не обмежує кількість разів, коли його можна отримати протягом року.

Джерело: 5692.com.ua