“Золотий требл”. Як “Динамо” виграло всі трофеї українського футболу в одному сезоні

Київське "Динамо" сьогодні в матчі з "Зорею" завоювало Кубок України. Це став третій трофей киян у сезоні.

Детальніше про тріумфальний сезон "біло-синіх" – в матеріалі РБК-Україна.

Суперкубок

Перед стартом сезону футбольну Україну шокувала новина про нового головного тренера "Динамо" – команду очолив колишній наставник головного конкурента киян" Шахтаря " Мірча Луческу. Румунський фахівець був біля керма донеччан 12 років і за цей час ставав вісім разів чемпіоном України, шість разів володарем Кубка, вісім разів – Суперкубка і володарем Кубка УЄФА.

Такий прихід фанати "Динамо" не надто оцінили і влаштували справжній штурм офісу "біло-синіх" з вимогою відставки румуна. Президент Ігор Суркіс своє рішення не змінив. До того ж, зі старту з'явився результат. 25 серпня "Динамо" грало за Суперкубок з "Шахтарем" і впевнено обіграло "гірників" 3:1. За киян забивали Де Пена, Родрігес і Соль, у донеччан гол в активі Мораеса.

УПЛ

Вже в третьому турі "Динамо" вийшло на чисте перше місце, після осічки "Шахтаря" в матчі з "Зорею". І лідерство до кінця сезону так і не віддало. Правда, в першому колі і в цілому в сезоні єдиної поразки киянам завдав саме "Шахтар". У листопаді "гірники" в домашньому для "Динамо" матчі розбило "біло-синіх" 3:0. Але вже в другому колі, хоч і з більш скромним рахунком, але "Динамо" боржок повернуло – 1:0 і фактично гарантоване чемпіонство. У підсумку у фінальній таблиці "біло-сині" випередили головного конкурента аж на 11 очок, а чемпіонство святкували ще за три тури до кінця чемпіонату.

Кубок

"Шахтар "вилетів з турніру ще на стадії 1/4 фіналу від першолігового"агробізнесу". Вже в півфіналі саме "Динамо" попалася команда з Волочиська, яку кияни впевнено обіграли 3:0. У підсумку у вирішальному матчі " біло-синім "протистояла" Зоря", яка за підсумками сезону в УПЛ стала "бронзовою". Але у фіналі луганчани особливих проблем зайняв місце у воротах "Динамо" Бойка не доставили. Правда, і свої ворота досить добре захищали. Як результат – командам довелося грати два додаткових тайми по 15 хвилин. Але вже на старті першої 15-хвилинки "Динамо" відкрило рахунок завдяки голу Циганкова, а далі могло лише збільшувати різницю в рахунку. Але і без того трофей в свою скарбничку додало. Це, між іншим, вже 13 Кубок України для киян. Стільки ж у "Шахтаря".