“Зливали” позиції ЗСУ: на Донбасі викрили групу російських агентів

Служба безпеки викрила російську агентурну мережу, яка розвідувала позиції ЗСУ на Донбасі. Група людей передавала ворогу інформацію про наших бійців у Слов’янську, Краматорську та Покровському районі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр СБУ.

За інформацію правоохоронці, також зловмисники "доповідали" росіянам щодо наслідків обстрілів регіону, масштабу руйнувань житлових будинків та об’єктів цивільної інфраструктури.

Вказано, що одним з учасником групи був так званий суддя "верховного суду ДНР", який причетний до переслідування та незаконних ув’язнень українців.

Також до складу агентурної мережі входило 6 місцевих жителів, їх завербувала РФ після свого повномасштабного вторгнення в Україну.

Відомо, що зловмисники передавали ворогу інформацію через спеціально створені інтернет-платформи у вигляді координат на електронних картах з фото- та відео фіксацією.

Наразі всім затриманим оголошено підозри.

Фото: на Донбасі викрили групу російських агентів (ssu.gov.ua)

Нагадаємо, вчора стало відомо, що колишньому заступнику голови Головного управління розвідки Міноборони оголосили підозру в держзраді. Його звинувачують у передачі спецслужбам РФ таємної інформації.

Також СБУ раніше повідомила про підозру колаборантам, які допомагають ворогу проводити окупацію на територіях Донецької та Луганської областей.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.